Hirdetés

Kapcsolat

A leveleket a simsblog@hotmail.hu címre várjuk.

Nap tippje 17

2011.01.12. 15:04 | asdjkl | Szólj hozzá!

Számos .package file telepítése jelentős változásokat hozhat a játékmenetben.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 16

2011.01.11. 00:50 | asdjkl | Szólj hozzá!

A közösség által készített kiegészítőknek köszönhetően akár hegyes fülü simeket készíthetünk. Egy hegyes fülű sim aki nem (vagy csak igen lassan) öregszik?

Címkék: tipp sims sims 3

Sims CD (DVD) nélkül?

2011.01.11. 00:49 | asdjkl | Szólj hozzá!

Ugye te sem szereted folyton hurcolászni, előkeresni a játék eredeti telepítőlemezét csak azért, hogy elindíthasd a játékot? Megértem. Én se vagyok oda az ötlettől. Kiváltképp, mert sok Sims epizód amúgy egy átlagos netbookon is játszható lenne, de mégis hova dugjam ilyenkor a CDt? Az USB portra? Akad aki szerint etikátlan, ha a másolásvédelem miatt nő meg jelentősen egy játék hardware igénye, szerintem viszont szimplán csak szar. Persze még mindig jobb mint az Ubisoft féle DRM, de lehetne vele valamit kezdeni már csak a netbookok miatt is. Jó hírem van: Lehet. Lehet CD (DVD) nélkül is játszani, akár hivatalosan is. A CD Kulcsot az EA Download Manager-be beírva rögtön megjelenik a játék a kínálatban és letölthető. Az innen letöltött változat sajátsága pedig, hogy nem kér semmilyen lemezt a meghajtóba. Ellenben korlátozott számú aktív gépet enged, így aki sűrűn cserélgeti a gépét annak a deaktiválás lehetőségre is érdemes odafigyelni. Vagy kereshet más megoldást is. A GameCopyWorld oldala évek óta nyújt megbízható megoldást a problémára. Azonban fontos tudni, hogy a másolásvédelem elkerülése (vagy átverése a Daemon Tools és egy mini image segítségével) sokszor nem csak jogi szempontból aggályos (még ha meg is vettük a játékot), de megnehezítheti a frissítést. Az eredeti fájlokat frissítés előtt érdemes mindenképpen visszaállítani. A legtöbb megoldás ráadásul adott verzióhoz készült, így a frissítés után új megoldást kell keresni. Az EA Download Manager segítségével végzett hivatalos letöltés esetére ez természetesen nem áll.

Címkék: sims sims 3

Nap tippje 15

2011.01.10. 23:08 | asdjkl | Szólj hozzá!

Mielőtt a saját Sim családdal játszani kezdenénk egy ideglenes családot beköltöztetve csökkenthetjük a kiszemelt telek értékét. Később az ideiglenes család kiköltöztetéséről és a saját család beköltöztetéséről a város szerkesztőben gondolkodhatunk.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 14

2011.01.09. 00:42 | asdjkl | Szólj hozzá!

Bár akad olyan rúd a játékban, amivel lehet sportolni, mégsem rúdtáncra való. Felesleges vele megtölteni egy szép új bár színpadát.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 13

2011.01.08. 00:39 | asdjkl | Szólj hozzá!

Ha hivatalos fa padlót építünk is, még mindig választhatunk kő textúrát...

Címkék: tipp sims sims 3

Leszáll az éj: Könnyebb a nagyvárosban játszani?

2011.01.07. 18:30 | asdjkl | Szólj hozzá!

A Sims 3: Leszáll az éj kapcsán számos újdonságról olvashattál már. Ha valaki elsősorban építkezne, vagy a Sim szerkesztőnek hála egy kitalált személy képét alkotná meg, akkor ezek az újdongások fontosak. De mi van akkor, ha valaki egyszerűen játszani szeretne a játékkal, méghozzá csalás nélkül? Ez esetben a Leszáll az éj jelentős könnyítéseket tartalmaz a játék elején. Igen: elsősorban a pénzről lesz szó.

Mindannyian tudjuk, hogy az írás, a festészet, a zene és számos más szakértelem jövedelmező lehet a simek számára, akár munkahely nélkül is. De ahhoz, hogy egy Simből író lehessen, a teljesen berendezett lakás mellett kell egy számítógép is, és elegendő pénz arra, hogy megéljen az első sikeres alkotásáig. Az eddig ismert kisvárosi élet kapcsán viszont a ház és a szükséges berendezés viszonylag drága volt, igen nehéz volt kijönni a rendelkezésre álló összegből. Egy olcsóbb berendezett ház mellett az írás óra, a számítógép szinte minden tőkét elvitt.

Bár ezen lehetett pár módon segíteni (erről még lesz szó a tippek között) mégis komoly akadályt jelentett a pénz, ha nem akartunk csalni. Ha valaki csalt, azzal a játékmenet jelentős részét feladta. És tulajdonképpen a trükkök használata is határeset volt a csalás és a tisztességes megoldás között.

A felkapott külvárosi övezetben lévő kertes ház helyett ezúttal választhatunk akár lakótelepi lakást is jóval olcsóbban. Kertészkedni ugyan nem fogunk tudni, és számos szabad térre szánt tárgyat sem vehetünk meg, mégis egy kisebb és olcsóbb lakáshoz jutunk, amit mérete okán olcsóbb szépre berendezni. Persze a helyhiány elég erős korlátot jelent, ha számos nagyobb helyigényű tárgyat képzelünk el, de később lehetőségünk lesz nagyobb lakásba, házba költözni. Akár a háztartást az „eszköztárba helyezve” és egy másik városban „új játékot kezdve” a külvárosba is költözhetünk. Kezdeti pénzprobléma letudva.

A dolognak természetesen ára van, hiszen a kertészkedésről lemondhatunk, és ez a nagyvárosban később sem lesz könnyű, hiszen nincs olcsó szabad családiház a nagyvárosban. Kisvárosba költözve pedig a barátokat hagyjuk magunk mögött. A tapasztalataim szerint ez azonban cseppet sem zavaró.Ha pedig más városba költözve elveszítjük a barátunkat, ne feledjük: Új lakhelyünk környéke ismeretlen simekkel van tele, ami roppant hasznos ha a fotóstudományunkat paparazzi-ként kamatoztatnánk.

Ha maradunk a nagyvárosban, a penthouse-t is kinőttük, és kiköltözünk a sztárok közé, akkor pedig fű helyett akár Life Fruit bokrokkal is megtölthetjük a kertünket.

Címkék: sims sims 3

Nap tippje 12

2011.01.07. 14:01 | asdjkl | Szólj hozzá!

A hatalmas terek, szellős épületek luxust sugallnak, a zsúfoltság életszerűséget. Sokszor érdemes kacatokkal telezsúfolni egy lakást, hogy kicsit hihetőbb legyen.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 11

2011.01.06. 00:09 | asdjkl | Szólj hozzá!

Egy telekre építhetünk ikerházat is, vagy akár két önálló házat, akár külön kerttel is.

Címkék: tipp sims sims 3

Heti Simcsaj - Hatalmas mellek

2011.01.05. 00:58 | asdjkl | 1 komment

A Sims 3 legújabb kiegészítője nem csak a celeb simeket vezette, hanem a celebhez méltó mellek megjelenéséért is a Leszáll az Éj kiegészítő csomag felel. A lenge öltözethez, a (nem feltétlenül természetes) adottságokhoz filmes karrier társul. Vajon milyen filmekben is játszhat a kicsike?

Címkék: sims sims 3 heti simcsaj

Nap tippje 10

2011.01.05. 00:56 | asdjkl | Szólj hozzá!

Ha nem szeretnénk, hogy a simjeink egy tárgyat használjanak, tegyük számukra elérhetetlenné.

Címkék: tipp sims sims 3

Kocsmát építünk - Első rész

2011.01.04. 15:51 | asdjkl | Szólj hozzá!

A leszáll az éj egyik fontos újdonságát a szórakozóhelyek jelentik. Ám a játék nem adott hozzá egyetlen hasonló szórakozóhelyet sem a már meglévő városokhoz, nekünk magunknak kell felépítenünk egyet. ül ugyanis „nem teljes a játék”. De hogyan is kezdjünk hozzá? Ha a kézikönyv tanácsait követjük, akkor hamar kiderül, a játékon belül a városszerkesztőt választva, egy üres telek típusát közösségi területre állítva és a megfelelő besorolást alkalmazva kezdhetünk neki az építkezésnek.

Ugye senkit sem lep meg, ha azt mondom: Pont a lényeg marad ki ebből a rövidke leírásból? Mert ugye a leírás ott ért véget, hogy akad egy kocsmának nevezett üres telkünk. Ez pedig még messze nem kocsma. Sőt. De ötletet azért  adhat… A kocsmánk egy apró bódé is lehet, a vendégek a szabadban fogyaszthatják az italukat mondjuk egy apró horgásztó partján. A hajnalban a pecás örül egy kis sörnek, pálinkának. Természetesen lehet hasonló bódét elképzelni egy strandra, vagy más hasonló helyre. Apró bódé, egy kis bárpulttal, pár kerti bútor, egy hűtő, és máris kész van a kocsmánk alapja. Természetesen kell még némi kerítés, kellenek a „kötelező” kordonok…

Hogy ez egy afféle „tesco gazdaságos” megoldás lenne? Részben az, részben viszont célja van az egyszerűségnek. Mint tudjuk, a játékban komoly szerepe van a meglévő közösségi területek megvásárlásának, fejlesztésének. Az egyszerűség pedig pontosan arra ad lehetőséget, hogy később könnyen fejleszthessük a helyet, méghozzá lehetőség szerint bontás nélkül.

Természetesen akad számos más lehetőség egy kocsma „felépítésére”, kialakítására. Ezekre, valamint a most felépített egyszerű italmérés fejlesztésére a későbbiekben visszatérünk.

Ugyanakkor a mostani megoldásnak akadhat egy egyszerű tanulsága: Ha már fejleszthetőek a közösségi épületek, változhatnak a házak könnyen lehet egy élő, lélegző fejlődő városunk is. Amit egyszer felépítünk az nem „örök időre szól”, érdemes a fejlődés lehetőségére is gondolni.

 

Címkék: sims sims 3

Nap tippje 9

2011.01.04. 08:38 | asdjkl | Szólj hozzá!

Otthon is felállítható egy profi bár… Ez remek eszköz a gyakorlásra.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 8

2011.01.03. 01:27 | asdjkl | Szólj hozzá!

Csak a meglévő tárgyakat átszínezve is megváltoztathatjuk egy hely hangulatát. A simek viszont ebből nem sokat vesznek észre, a fehér fal éppen úgy hat rájuk mint egy kórházakat idéző zöldes árnyalat vagy a fekete. Cserében viszont nem is jár felárral a színezés.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 7

2011.01.02. 15:03 | asdjkl | Szólj hozzá!

Egy „poszter” elé nem helyezhetünk órát. Ha azonban a falon lévő tapéta textúráját cseréljük ki egy képre, arra „szabadon helyezhetünk dolgokat”.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 6

2011.01.01. 14:48 | asdjkl | Szólj hozzá!

Akár a festmények textúráit is lecserélhetjük… S mivel szinte bármilyen képből készíthetünk textúrát, a lehetőségeink szinte végtelenek.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 5

2010.12.31. 11:26 | asdjkl | Szólj hozzá!

A Sims 3ban nem kapcsolódik a „tartalomhoz a forma”. A varázsgömb formájú tévé, szekér formájú autó, fábol ácsolt füstölő formájú hűtőszekrény sem megvalósíthatatlan némi tudás birtokában. Az utóbbit érdemes az udvarra helyezni.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 4

2010.12.30. 01:49 | asdjkl | Szólj hozzá!

A játékhoz sok kiegészítő vásárolható, de az ingyenesen elérhető tartalmak között is akadnak igazi gyöngyszemek. Péntekenként igyekszünk néhány ilyet bemutatni.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 3

2010.12.29. 01:35 | asdjkl | Szólj hozzá!

Nem mindig a „csillogó” a szebb. Ha értesz a minták teremtéséhez lehet koszosabb vagy akár repedezett falakkal is élethűbbé, érdekesebbé varázsolni az egyes telkeket. Egy ilyen városnak hangulata van.

Címkék: tipp sims sims 3

Sims 3 építészet kezdőknek - Kellenek a kiegészítők?

2010.12.29. 01:33 | asdjkl | Szólj hozzá!

Az EAnál építenek a játékosok ötleteire. Míg korábban komoly feladat volt egy medence falán elhelyezni egy ablakot, ma már ezt igen könnyen megtehetjük. Persze a Leszáll az éj megjelenése óta akadnak beltéri medencék, s a teraszokra is építhetünk medencét. Ez sokak számára „szinte feleslegesnek” tűnik, hiszen drága mulatság, s talán keveset is ad hozzá a játékmenethez.
A valóság azonban az: Ahogy az amerikai stílusú látványos alapozás „felesleges” magyar szemmel, mégis hozzátartozik egy-egy város, ország hangulatához. Ha el akarjuk csípni azt a hangulatot, amit az új építésű társasházakkal zsúfolt fiatal városrészek sugároznak, nem árt legalább 1 olyan társasház amit a beltéri medencével próbáltak eladni. És ha az elképzeléseid úgy kívánják, olykor pont ide kerül majd a rossz párátlanítás miatt az emeletre 1-2 penészfoltos fal… Könnyű visszaadni vele egy városrész „vadkapitalista” hangulatát.

Tudom: Ehhez kellene penészfoltos minták, vagy éppen sérült, rossz minőségű burkolat amiket külön tölthetünk le, mégis fontos, hogy meglegyenek a kiegészítőkben megjelent eszközök. Különösképpen azért, mert így lehetőségünk van társasházakat építeni, szeméthalmokkal, ottfelejtett munkagödrökkel is „feldobni” a környezetet. Hiszen a sztárok világánál sok esetben érdekesebb lehet a másik véglet. A lehetőségeknek elsősorban a képzeletünk szab határt, de nem árt, ha megvannak az eszközeink arra, hogy a lehető legegyszerűbben megvalósíthassuk elképzeléseinket.

 

Címkék: sims sims 3

Nap tippje 2

2010.12.28. 15:36 | asdjkl | Szólj hozzá!

Az egyes tárgyak színeit, mintázatát könnyen megváltoztathatjuk. Ez alól a tapéták, vagy a „falra kent festék” sem kivétel. A „Zöld-fehér” fal helyett lehet „terméskő-szürkés vakolat” kompozícióban gondolkodni, akár a festék árában is.

Címkék: tipp sims sims 3

Nap tippje 1

2010.12.27. 03:24 | asdjkl | Szólj hozzá!

A játékban az alapozás egy látható talapzatot jelent, amivel emelvényeket, dobogókat építhetünk. Azonban egy ház alá nem kötelező ilyesmit tenni. Ha azt szeretnénk, hogy a házunk földszintje a földdel egy szintben legyen, ne építsünk ilyen látható alapozást.

Címkék: tipp sims sims 3

Bevezető

2010.12.26. 19:08 | asdjkl | Szólj hozzá!

Szerinted a Sims 3 a kislányok „babaházas” játéka a számítógépen? Nagyobbat nem is tévedhetnél. Sokan érdekes történeteket „filmesítenek meg” a játék segítségével, mások számára az építkezés öröme adja meg a játék lényegét, megint mások pedig hírességek megjelenését másolják. Micsoda szerencse, ez az igazi munkamegosztás, hiszen a te történeteidhez fel tudod használni a mások által készített szereplőket, házakat, városokat. Miként házépítésnél is jól jönnek a mások által megrajzolt minták. 

A csereberének számos nemzetközi oldal is teret ad, de sokan idegenkednek az angol nyelvű oldalaktól. Úgy gondoljuk nem árt a tartalom cserélgetését egy magyar nyelvű bloggal segíteni, amin akad majd új tartalom is, miként a legjobb kiegészítések bemutatása is. Ha játszol a programmal, érdekelnek a kihívások akkor szívesen látunk. Akár valamely kiexportált sim-et, telket, tárgyat küldenél, akár kérésed, kérdésed lenne a játékkal kapcsolatban szívesen várjuk a simsblog@hotmail.hu címre.

 

Címkék: sims sims 3