Hirdetés

Kapcsolat

A leveleket a simsblog@hotmail.hu címre várjuk.

Kocsmát építünk - Első rész

2011.01.04. 15:51 | asdjkl | Szólj hozzá!

A leszáll az éj egyik fontos újdonságát a szórakozóhelyek jelentik. Ám a játék nem adott hozzá egyetlen hasonló szórakozóhelyet sem a már meglévő városokhoz, nekünk magunknak kell felépítenünk egyet. ül ugyanis „nem teljes a játék”. De hogyan is kezdjünk hozzá? Ha a kézikönyv tanácsait követjük, akkor hamar kiderül, a játékon belül a városszerkesztőt választva, egy üres telek típusát közösségi területre állítva és a megfelelő besorolást alkalmazva kezdhetünk neki az építkezésnek.

Ugye senkit sem lep meg, ha azt mondom: Pont a lényeg marad ki ebből a rövidke leírásból? Mert ugye a leírás ott ért véget, hogy akad egy kocsmának nevezett üres telkünk. Ez pedig még messze nem kocsma. Sőt. De ötletet azért  adhat… A kocsmánk egy apró bódé is lehet, a vendégek a szabadban fogyaszthatják az italukat mondjuk egy apró horgásztó partján. A hajnalban a pecás örül egy kis sörnek, pálinkának. Természetesen lehet hasonló bódét elképzelni egy strandra, vagy más hasonló helyre. Apró bódé, egy kis bárpulttal, pár kerti bútor, egy hűtő, és máris kész van a kocsmánk alapja. Természetesen kell még némi kerítés, kellenek a „kötelező” kordonok…

Hogy ez egy afféle „tesco gazdaságos” megoldás lenne? Részben az, részben viszont célja van az egyszerűségnek. Mint tudjuk, a játékban komoly szerepe van a meglévő közösségi területek megvásárlásának, fejlesztésének. Az egyszerűség pedig pontosan arra ad lehetőséget, hogy később könnyen fejleszthessük a helyet, méghozzá lehetőség szerint bontás nélkül.

Természetesen akad számos más lehetőség egy kocsma „felépítésére”, kialakítására. Ezekre, valamint a most felépített egyszerű italmérés fejlesztésére a későbbiekben visszatérünk.

Ugyanakkor a mostani megoldásnak akadhat egy egyszerű tanulsága: Ha már fejleszthetőek a közösségi épületek, változhatnak a házak könnyen lehet egy élő, lélegző fejlődő városunk is. Amit egyszer felépítünk az nem „örök időre szól”, érdemes a fejlődés lehetőségére is gondolni.

 

Címkék: sims sims 3

A bejegyzés trackback címe:

https://simsblog.blog.hu/api/trackback/id/tr82560197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása